14 kesäkuuta, 2015

Alppiruusuviidakossa




Olin reilu viikko sitte Haagan alppiruusupuistossa. Osa alppiruusuista ei vielä silloin kukkinut, mutta atsaleat olivat yäydessä loistossaan. Voi olla, että nyt alppiruusuista isompi osa kukkii. Alppiruusupuistossa ollessaan äitini alkoi haaveilla alppiruusuista omalle pihalle. Saa nähdä. koska toive toteutuu.






Yksi mukava juttu puistossa ovat pikkulinnut ja oravat. Useamman kerran linnut tulivat hakemaan pähkinän kädeltäni, mutta oravat eivät uskaltautuneet pois puskista. Oraville kuitenkin onnistuin heittämään pähkinöitä. Myös pulut vaativat osansa herkuista ja ne jaksoivat pyöria ympärillä pitkään ja ne tulivat aina hakemaan uusia makupaloja.





Puistossa kulkureitteinä toimivat pitkospuut.  Osa reiteistä on kapeaa hiekkatietä. Kulkuväylien reunoilla on aina köysiata, niin kuin kuvassa. Köysien toidselle puolelle ei siis ole asiaa, vaikka "alppiruusuviidakko" houkuttelisikin.


Alkujaan Haagan alppiruusupuistossa jalostettiin Suomen ilmastoon sopivia alppiruusulajikkeita ja kokeilut onnistuivat ilmeisesti hyvin.

Aurinkoista kesää! 
T: Minttu

Ei kommentteja: