26 huhtikuuta, 2015

Yökylä

Ilona tuli suoraan tanssinäytöksestä Mintulle yöksi. Ensin ohjelmassa oli iltapalan syönti. Me naurettiin ihan kippurassa kaikille urpoille vitseille. Kun oltiin toivuttu naurukohtauksista, me mentiin kahdestaan kylpyyn.

Me kylvettiin kynttilöiden valossa. Kylpyveteen me pistettiin kylpykuula. Kun sen tiputti veteen, vesi alkoi värjäytyä. Meidän kuula oli oranssi, joten vedestäkin tuli oranssia. Sitten ei muuta kuin kylpemään!
  Jossain vaiheessa me huomattiin, että vesi oli hieman öljyistä. Se tietenkin johtui kylpykuulasta. Me huomattiin myös, että jalkojen ihosta tuli sileä. Voidaan suositella lämpimästi kaikille kylpykuulan kokeilua.
  Alhaalla vielä kuva kylpykuulista.

Tässä vielä kuva aamupalastamme. Nautimme sitä kauan.
  Aamiaisen jälkeen me pidettiin pienimuotoinen pianokonsertti, joka ei Mintun äitin mielestä ollut erityisen   rentouttava





Hilpakoin terveisin Ilona ja Minttu

19 huhtikuuta, 2015

Luistelunäytös & muuta



Mulla oli eilen luistelunäytös. Mun ryhmällä oli ehkä paras rooli ikinä, me oltiin vesisade. Koko esityksen teema oli Pinokkio. Muuten esitys meni ihan hyvin, mutta yhdessä kohtaa meinasin lähteä liian aikaisin liikkeelle.



Kevät tulee jo kovaa vauhtia ja kasvimaan laitossa on jo vähän kiire. Kasvimaan laittoa estää kuitenkin se, että kasveille tarkoitetut laatikoyt ovat vielä jäässä. Myös pihalla on krookukset elkaneet kukkia omia aikojaan. Ne on varmaan joskus istutettu ja joka kevät ne kukkivat, vaikka niille ei mitään tehdä. Myös pihallamme oleva lampi on alkanut täyttyä sammakon kudusta. Sammakoiden kehitystä saankin taas seurata.







Kokeetkaan eivät ole antaneet armoa, niitä on ollut tällä viikolla 3 ja pari koetta on vielä ohjelmassa ensi viikolla. Siiryn siis nyt lukemaan saksan kokeeseen.






Kun menin ottamaan kuvaa krookuksista, myös äidin kukka asetelmat näyttivät houkuttavilta kuvattavilta. Niimpä nekin päätyivät kameraneteen poseeraamaan, ja koska kuvista tuli ihan hyviä, päätin  pistää kuvat tänne.













Keväisin terveisin Minttu

















09 huhtikuuta, 2015

Jännitystä ilmassa

Huomasin, että muutama viikko sitten oli kirjottanu tälläsen postauksen auringonpimennyksestä. En näköjään ollut julkaissut tätä, joten sen saa nyt lukea jälkikäteen. En ole muutanut tekstiä yhtään, joten se on ihan alkuperäinen. Ja vielä tosta Ilonan mainitsemasta mekkopostauksesta, niin se väsätään kokoon sitten, kun mä ja Ilona voidaan taas olla kahestaan. Koulu ja harrastukset pitää kiireisinä, ja viikonloppuina on yleensä jotain ohjelmaa. En siis ole nähnyt Ilonaa tai Aadaa pitkään aikaan.

Tänään meni koulussa hommat ihan sekaisin, kun kaikki ihmettelivät ja spekuloivat tulevaa auringon pimennystä. Ensin aamun uskontotunti kului pimennyksestä jutellessa. Opettaja meinasi jo vähän hermostua, kun me emme oikein keskittyneet uskontoon. Matematiikan tunnilla me kyllä saimme tehtyä tehtäviä, mutta samalla tuli juteltua niitä näitä. Vielä oli äidinkielen tunti, mutta se meni ihan hyvin. Kello 11 auringon pimeenyksen piti alkaa. Silloin meillä oli käsityön tunti. Vuorotellen kaikki kävivät katsomassa aurinkoa. Yhdellä luokkakavereistani oli mukana tummennettu lasi. Se oli tarkoitettu auringon katsomiseen. Siinä menikin kummatkin käsitö tunnit. Auringon pimennys kesti yhdestätoista yhteen. Olihan se hienoa nähdä, eikä auringon pimennyksiä ihan joka päivä näe.
  Tälläista kuului tähän päivään, ja nyt on auringon pimennyksestä tohkottaminen melkein ohi. Toki vielä tulee siitä puhuttua.
   Aurinkoisin terveisin Minttu

07 huhtikuuta, 2015

Mä oon back!

Moi taas pitkästä pitkästä aikaa! Postasin viimeksi uudenvuoden tienoilla ja nyt on tullut taas ikävä. Nosiis ensinnäkin mä en ehdi niinkään usein postailla kolujuttujen/kokeiden ja rakkaan tanssiharrastukseni takia. Yritän nyt alkaa postailemaan enemän kun kesäkin on tulossa. Kesällä sitten ehtii postailla enemmän myös yhteispostauksia Mintun ja Aadan kanssa. Y hteispostauksista puheen ollen... Mä ja Minttu ollaan tekemässä postausta kaikista mintun mekoista. Tai no minttu tekee sen mutta otettiin niistä mekoista kuvat. Siitä sitten lisää lähempänä ajankohtaa.

Keväisiä merkkejä?


Kun olin viikon Åressa ruotsissa (siitäkin tulossa postaus) niin kun tulin takaisin Suomeen niin keväisiä merkkejä kyllä jo esiintyy. Oon huomannut ainakin että ainakaan täällä Etelä-Suomessa ei ole enää lunta. Oon nähnyt myös leskenlehtiä ja joistain puista on alkanutpieniä lehden versoja. Ja siitepöly alergiaoireitakin on jo tullut.

Postauksia useamin?

Aijon alkaa kirjoittelemaan näitä useammin ja enemmän. Tosiaan kesällä meillä kaikilla on enemmän aikaa postailla.

Myöhäisin pääsiäisterveisin Ilona :) Nähdään pian! :)