17 toukokuuta, 2015

Pähkinäsuklaapikkuleivät

1 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vanilijasokeria
1 tl leivinjauhetta
100g tummaa suklaata
1 dl pähkinä rouhetta

1. Vaahdota påehmeä voi ja sokeri, vatkaa sitten kananmuna joukkoon
2. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, vanilijasokeri ja leivinjauhe keskenään, lisää sitten seos taikinaan.
3. Leikkaa suklaa ja pähkinä pieniksi paloiksi, lisää ne sitten taikinaan.
4. Tee taikinasta kaksi pitkulaista pötköä ja kääri ne tuorekelmuun. Laita pötköt jääkaappiin tai pakastimeen kovettumaan.
5. Leikkaa pötköstä noin 1 cm paksuisia siivuja ja levitä niitä hieman painamalla niitä kämmenellä.
6. Paista pikkuleipiä 200 asteisen uunin keskitasolla 8-10 minuuttia tai kunnes pikkuleivät näyttävät kypsiltä.

Hauskaa loppukevättä!
Terveisin Minttu


Ei kommentteja: