19 elokuuta, 2015

Kirpeä piirakka

Ein eilen ihn van huvin vuoksi karviaispiirakkaa. Kun mietin, että mitä leipoisin, niin päädyin karviaispiirakkaan, koska pihalla oli karviais puskat täynnä karviaisia.

Pohja

75g voita
1 dl sokeria
2 munaa
1 dl kermaa
1-2 tl kardemummaa
2 1/2 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta


Päälle

4 dl karviaisia

Kuorrute

75g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl mantelirouhetta

1. Vatkaa voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne sitten taikinaan samaan aikaan munien ja kerman kanssa.
3. Leivitä vuoka (27cm) ja kaada taikina vuokaan. 
4. Paista taikinaa uunin ailimmalla tasolla 175 asteen lämmössä 25 min.
5. Sulata rasva ja lisää siihen muut kuorrutteen aineet. 
6. Laita karviaiset pastuneen pohjan päälle ja levitä kuorrute siihen päälle.
7. Paista piirakkaa vielä 20 min.

Itse söin piirakkaa vanilija jäätelön kanssa. Karviaiset olivat aika kirpeitä, joten joku lisuke on ihan hyvä olla. 

-Minttu-

Ei kommentteja: