19 joulukuuta, 2014

Saksalaisten vierailu

Saksalaiset tytöt, Lona ja Marylou, tulivat meille tiistai päivällä. Lentokentältä me ajettii kotiin. Kotona Lona ja Marylou purkivat tavaransa meidän vierashuoneeseen, jonka jälkeen me pelasimme lautapelejä: Muuttuvaa labyrinttiä sekä twisteriä. Lona tiesi muuttuvan labyrintin säännöt, joten hän saattoi selittää säänöt Maryloulle. Peli onnistui hyvin ja Twisterin tiesivät molemmat tytöt. Ruoan jälkeen me leivoimme pipareita ja äiti teki mini joulutorttuja. Piparit maistuivat Lonalle ja Maryloulle, mutta joulutortut olivat liian jännittäviä. Illemmalla tytöt halusivat saunaan. Se taisi olla aika jännittävä kokemus.
  Keskiviikkona meillä piti olla klo 8 aamulla liikuntaa. Sateisen kelin takia liikunta peruttiin. Kahden tunnin aikana pääsimme pelaamaan lautapelejä. Pelasin Maryloun ja yhden luokkakaverini kanssa Afrikan tähteä. Sääntöjen selittäminenkin onnistui ihan hyvin opettajan avustuksella. Muut tunnit olivat lukujärjestyksen mukaisia. Iltapäivästä meillä oli saksaa. Me pelattiin sellasta peliä, jossa luki suomenkielisiä sanoja ja nen piti kääntää saksaksi. Siinä tuli harjoiteltua myös enkkua.
  Illalla oli joulujuhla. Itse olin laulamassa koulun kuorossa. Saimme myös laulaa kahden kaverini kanssa enkun kielisen soolon. Juhlan lopuksi kaikki kansainväliset vieraat pyydettiin lavalle.
  Torstaina lädimme retkelle Helsinkiin. Matkaaan lähtivät comeniusvieraat isäntäperheen lapsien kanssa. Ensin menimme Eduskuntataloon, jossa meille esiteltiin paikkoja. Vierailun lopuksi pääsimme jonkin kansanedustajan luokse. Hän tarjosi meille hieman herkkuja. Eduskuntatalosta me suuntasimme Tuomaan markkinoille. Siellä sai tehdä ostoksia ja käydä syömässä. Viimeinen vierailukohde oli poro farmi Nuuksiossa. Siellä saimme ruokkia ja silittää poroja. Sai myös koittaa lassota puisen poron.
  Perjantaina oli vuorossa reissu Fazerille. Ensin meille näytettiin video Fazerin historiasta. Sitten menimme käytävälle, jossa esiteltiin fazerin erilaisia tuotteita. Viimeisenä oli vuorossa paikka, jossa sai maistella Fazerin suklaita.
  Illalla Lona ja Marylou lakkasivat ja sitten me lähdimme viemään tyttöjä lentokentälle.

Tällainen oli viikko saksalaisten vieraiden kanssa!
Hauskaa joulua! <3:lla Minttu

Ei kommentteja: